BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA TURİZM PLATFORMU (29.08.2018)

BURSA TURİZM PLATFORMU’NUN GÜNDEMİ İZNİK VE  İZNİK TURİZMİ OLDU....

Bursa Turizm Platformu, yetkilileri  ve İznik Turizm dinamikleri  İznik’te bir araya geldi.. İznik Kaymakamlığı koordinesinde  yapılan geniş katılımlı toplantıda, geçmiş ve gelecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Bursa da belirli periyotlarla çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle toplanan Bursa Turizm Platformu, İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi’nin misafiri olarak Grand Nicea Otel'de toplandılar. Yapılan Toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Bursa Anıtlar Kurulu Müdürü Serpil Arık,Bazilika Kazı Çalışmaları Başkanı Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, İznik Çini Fırınları Kazı Başkanı İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Belgin Demirsar Arlı,  Roma Tiyatroları Kazı Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aygün Ekin Meriç’in yardımcısı  Nihal Kardoruk,  Bursa Turizm Platformu Koordinatörü  Hasan Eker,  TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Murat Saraçoğlu ve Yönetimden  Remzi Bat,  BTÇH  (Bursa Tarihi Çarşılar ve  Hanlar Birliği) yönetiminden Rıdvan Çiçek, Bursa Ahçılar  Odası Başkanı Reşat Kahrıma, Bursa Büyükşehir Belediyesi UNESCO Bursa Alan Başkanlığından  Recep Peker, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Işın Yüksel, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Araştırmacısı  Metin Pınarcı, İznik Çinici hocalarından Adil Can Güven ve diğer Akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, İznikli Çini Sanatkârları ve turizmciler katıldı.

Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu toplantıda yaptığı konuşmada “toplantının hayırlı olmasını temenni ederek, İznik, tarih ve doğa turizminin en güzel merkezlerinden biri. Bizler bunu nasıl ve ne şekilde geliştiririz, yapılan çalışmaları nasıl hızlandırırız diye buradayız. Bunun için bu konularda burada değerlendirmelerde bulunuyor ve sizlerin fikirlerini alıyoruz” diye konuştu.

Rahatsızlığına rağmen Misafirlerini yalnız bırakmayan İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar’da  katılımcılara teşekkür ederek toplantının hayırlı olmasını ve fayda sağlamasını diledi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise açıklamasında “Çok değerli misafirlerimiz, değerli hocalarımız, sanatçılarımız ve turizmci arkadaşlarımız bugün burada ortak akıl ile fikir alışverişi ile İznik’e değer katacak ve devam eden çalışmalar hakkında ilgili hocalarımızdan bilgi alacağız. Toplantımız İznik için hayırlı olsun” dedi.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik Tüm katılımcılara teşekkür ederek, toplantı amacının  pozitif sinerji sağlamak olduğunu belirterek bu konuda tüm dinamikleri daha hızlı hareket ettirmek için gerekli çabanın gösterileceğini belirtti.  İznik Müzesi ile ilgili yaptığı açıklamasında ise, Nilüfer Hatun İmareti tarihi binasının  2018 sonunda açılması için tüm gayreti göstereceklerini dile getirdi.

Toplantıda İznik’te Çini Fırınları kazıları hakkında İznik Çini Fırınları Kazı Başkanı İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Belgin Demirsar Arlı bilgi verirken, Bazilika Çalışmaları hakkında da Bazilika Kazı Çalışmaları Başkanı Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin heyete bilgilendirmede bulundu. Roma Tiyatroları Kazı çalışmaları hakkında  Roma Tiyatroları Kazı Başkanı Yardımcısı  Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Doktora öğrencisi  Nihal Kardoruk bilgiler verdi.

Toplantı sonrasında tüm katılımcılar topluca İznik’te kazı çalışması devam eden bölgeleri yerinde ziyaret etti ve incelemelerde bulunuldu.


  • turizm (3).JPG
  • turizm (4).JPG
  • turizm (5).JPG
  • turizm (6).JPG