BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Bursa’dan Filistin’e Destek Sergisi (11.12.2017)

Türkiye ve Filistin Kültür Bakanlıklarının himayelerinde Bursa Valiliği tarafından düzenlenen ‘ Filistin Kültür Günleri 2017’ sergisi Bursa Valisi İzzettin Küçük, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Filistin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mohammed Nabeel Alsarraj ve Bursa Protokolünün katılımıyla açıldı.

Bursa Devlet Güzel Sanatlar galerisi sergi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Küçük: “ Küresel çetenin 1948’den beri yapmaya çalıştığı Kudüs’ü Müslümanlardan çalma girişiminin yeni bir safhasının oluşturulduğu şu günlerde, birlik beraberliğimizi gösteren bu güzel programı düzenlemek önemliydi. Filistin’in Müslümanlar hatta yeryüzü ve dünya için ne manaya geldiğini bilmeyenlerin gayretleri sonuç itibari ile beyhude olacaktır. Kudüs’ün sadece Müslümanlar için değil, yeryüzü için bir anlamı ve manası vardır. Az önce Sayın Maslahatgüzar Filistin konusunda Türkiye’de ki tüm partilerin hemfikir olduğunu belirtti. Bende katılıyorum. Aynı zamanda sadece siyasi partiler değil 80 milyon Türk milleti bu hususta tamamen Filistin’in yanındadır. Her şeyi ile desteğe her zaman hazırdır.” dedi.

Sergi açılışında konuşan İçişleri eski Bakanı Ala’da: “ Konuşmamın başında Filistin’den gelen kardeşlerime kendi vatanlarına ve kendi şehirlerine hoş geldiniz demek istiyorum. Bir ay önce bende Filistin’deydim. Ramallah’ta, El-Halil’de duyduğum hassasiyeti kelimelerle ifade edemem. Türkiye Filistin’dir. Filistin’de Türkiye’dir.

Dünyada zulme direnişin adı geçtiğimiz yıl Filistin oldu. Bizler her şart altında oradaki kardeşlerimizle birlikteyiz.” dedi.

Filistin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alsarraj’da Filistin için hassas bir dönemde böyle güzel bir organizasyonda Bursa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Filistin kültürünü yansıtan çalışmaların yer aldığı sergiyi Vali Küçük ve açılışa katılanlar ilgiyle gezdi

(Bursa Valiliğinin http://www.bursa.gov.tr/bursadan-filistine-destek-sergisi  sitesinden 11.12.2017 tarihinde alınmıştır.)

  • Bursa’dan Filistin’e Destek Sergisi-1 (11.12.2017).jpg
  • Bursa’dan Filistin’e Destek Sergisi-2 (11.12.2017).jpg
  • Bursa’dan Filistin’e Destek Sergisi-3 (11.12.2017).jpg
  • Bursa’dan Filistin’e Destek Sergisi-4 (11.12.2017).jpg
  • Bursa’dan Filistin’e Destek Sergisi-5 (11.12.2017).jpg
  • Bursa’dan Filistin’e Destek Sergisi-6 (11.12.2017).jpg
  • Bursa’dan Filistin’e Destek Sergisi-7 (11.12.2017).jpg
  • Bursa’dan Filistin’e Destek Sergisi-8 (11.12.2017).jpg