BURSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Bursa, Van Turizm Fuarı'nda Temsil Edildi (06.10.2017)

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde 28 Eylül- 1 Ekim 2017 tarihleri arasında Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 8. Van Turizm ve Seyahat Fuarı’na Bursa, Eskişehir ve Bilecik illeri BEBKA katkı ve organizasyonu ile katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen ve Türkiye turizmini başta İran pazarı olmak üzere Ortadoğu’ya tanıtmayı ve yeni pazar ağları oluşturmayı hedefleyen Van Turizm ve Seyahat Fuarı ile eş zamanlı olarak Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi de gerçekleştirildi.

Fuara, doğudan batıya, Kars’tan İzmir’e, kuzeyden güneye, Ordu’dan Hatay’a Türkiye’nin dört bir köşesinden iller ile İran’dan yerel yönetimler ve seyahat acenteleri katılım sağladı. İllerin çeşitliliği ve yörelerin müzik, el sanatları ve yöresel ürünleri fuara renk kattı.

Bursa, Eskişehir ve Bilecik’le ilgili turistik bilgi ve seyahat önerileri almak isteyen ziyaretçilere, katılımcılarımız tarafından bilgi ve tanıtım broşürleri verildi. Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), ziyaretçilerden büyük ilgi gören standın Bursa bölümünde yerlerini aldılar. BUSAT, Bursa’daki gelişmiş termal tesis ve sağlık kuruluşlarını burada tanıtma fırsatı buldu.

Fuarla ilgili açıklama yapan Bursa İl Kültür ve Turizm Müdür V. Dr. Abdullah Damar ‘Van Turizm ve Seyahat Fuarı hem ülkemizin doğusundaki yerli turistlere ilimizi tanıtmak, hem de İran başta olmak üzere Ortadoğu turizm pazarı için önemli bir etkinlik. Yerli ve yabancı turizme yönelik çok sayıda turizm alternatifini barındıran Bursa’nın bu potansiyelini ortaya çıkarmak ve turizmin ekonomimize olan katkısını en üst seviye taşımak için tüm tanıtım fırsatlarını değerlendiriyoruz. Bize bugün bu fırsatı sunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız başta olmak üzere BEBKA ve fuara katılan BUSAT’a teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi. 



van fuarı 1.jpg

van fuarı 2.jpg